Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Касовата бележка става задължителна и за билети за концерт, музей и шезлонг

0 коментара
Снимка: БГНЕС

От 21 юли продажбите на всички билети за концерти, музеи, спортни събития, ползване на чадър и шезлонг вече ще трябва да се отчитат пред данъчните с фискален касов апарат, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП) в сряда.

Досега тези билети можеше да продават без издаване на касова бележка и регистрация, но нормативни поправки въвеждат новите изисквания. Търговците и институциите продаващи такива билети ще имат време до 21 юли да си купят фискален апарат и да го регистрира в приходната агенция.

Изключение от новото правило ще се допуска само при продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри. Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, посочват от НАП.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.